Wittgensteinfilmane ferdige

Etter arbeid gjennom fleire år kan Therese og Jørgen no presentere det gode resultatet.
Sjå mellom anna opptak med unike tidsvitner om Wittgenstein i Skjolden.

PRESSEMELDING

Nå er den endelig her! Dokumentarfilmserien om Wittgenstein i Skjolden!

FILM BARE AS, Jørgen Nordby og Therese Jacobsen, er stolte av å kunne presentere «Wittgenstein and Skjolden», en mini-dokumentarfilmserie om filosofen Ludwig Wittgenstein i Skjolden, basert på tidsvitner fra Skjolden. Filmene kan du se ved å trykke på linken nederst i pressemeldingen.

Vi startet på dette prosjektet tilbake i 2014, og har siden da samlet på historier om Wittgenstein fortalt av Skjoldingene selv. Unike opptak med tidsvitner, og et innblikk i hvordan Wittgenstein selv oppfattet Skjolden og lokalbefolkningen.

Ludwig Wittgenstein and Skjolden, er en kort-dokumentarfilmserie i tre deler. I serien blir vi kjent med den østerrikske filosofen Ludwig Wittgensteins sterke fascinasjon for Skjolden. Wittgenstein regnes som en av de største filosofene i det 19. århundrede. Han fikk bygget et hus på en fjellhylle over Eidsvatnet i Skjolden, hvor han skrev ett av sine filosofiske hovedverk. Han hadde flere kortere og lengre opphold i Skjolden i perioden 1913 til 1950.

Wittgenstein hadde en særegen personlighet og satte sterke spor i lokalbefolkningen. Filmene fortelles gjennom tidsvitner som selv har møtt eller opplevd Wittgenstein, og gjennom Wittgensteins dagboknotater og korrespondanse med Skjoldingene.

Dokumentarfilmserien består av tre deler: 1. «Søken etter ro», og 3. «Avskjeden». Publisering av film nummer 2 vil bli annonsert.

Dere kan se filmene her:
https://www.youtube.com/@WittgensteinandSkjolden/videos

Kontaktinfo:
Jørgen Nordby: (Regi og foto) 911 95 716, jorgenbare@gmail.com
Therese Jacobsen: (Regi og produsent ) 480 08 459, theres.jacobsen@gmail.com